AMARANTUS BIO 1 kg
24,84 złEkologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki
Showing 1–30 of 63 results
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 1kg Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 200g Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 500g Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu
NASIONA BABKI PŁESZNIK 200 G W 100 gramach nasion babki płesznik znajduje się aż 68 gram błonnika pokarmowego
NASIONA BABKI PŁESZNIK 200 G W 100 gramach nasion babki płesznik znajduje się aż 68 gram błonnika pokarmowego
BŁONNIK WITALNY 150 g Błonnik witalny należy traktować jako naturalny suplement diety o bardzo korzystnych właściwościach dla organizmu. Błonnik witalny to źródło w pełni naturalnego
BŁONNIK WITALNY 1 kg Błonnik witalny należy traktować jako naturalny suplement diety o bardzo korzystnych właściwościach dla organizmu. Błonnik witalny to źródło w pełni naturalnego
BŁONNIK WITALNY 350 g Błonnik witalny należy traktować jako naturalny suplement diety o bardzo korzystnych właściwościach dla organizmu. Błonnik witalny to źródło w pełni naturalnego
Nasiona chia 1 kg Nasiona chia to maleńkie nasiona pochodzące z rośliny Salvia hispanica
Nasiona chia 250 g Nasiona chia to maleńkie nasiona pochodzące z rośliny Salvia hispanica
Nasiona chia 500 g Nasiona chia to maleńkie nasiona pochodzące z rośliny Salvia hispanica
Ciecierzyca to wszechstronny składnik kuchenny o bogatym smaku i konsystencji. Bogata w białko roślinne, błonnik i składniki mineralne, ciecierzyca jest doskonałym wyborem dla wegan, wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej, wspierając zdrowy metabolizm i funkcjonowanie organizmu. Można ją wykorzystać do przygotowania różnorodnych potraw, takich jak hummus, curry czy sałatki. Doskonale nadaje się jako składnik do…
BIO CZARNUSZKA200 GZIARNA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI Czarnuszka siewna (Nigella sativa) zwana także czarnym kminkiem
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno
Głóg jednoszyjkowy (Crataegus monogyna) to krzew ozdobny z liśćmi o kilku klapach i jaskrawoczerwonymi owocami, pochodzący z terenów Europy, Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki, obecnie występujący na wielu kontynentach. Wykorzystuje się zarówno owoce, jak i kwiaty tej rośliny ze względu na ich bogactwo w bioaktywne składniki. Owoc głogu jest źródłem flawonoidów, antocyjanów, olejków eterycznych, a…
Guarana (Paullinia cupana) – wiecznie zielone pnącze o dużych, pierzastych liściach i pomarańczowo-czerwonych owocach. Spotykane jest ono w północnych rejonach dorzecza Amazonki, w Brazylii, Kolumbii i Wenezueli. Nasiona guarany zawierają od 4-8% kofeiny – czyli najwięcej w porównaniu do innych, poznanych roślin. Obok kofeiny znajdziemy w nasionach teobrominę oraz teofilinę. Nazwa guarana pochodzi od plemienia…
Ziarno Kakaowca to nasiona owoców drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej. Zawierają w swoim składzie całe pokłady substancji
SKŁADNIKIkasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIABulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia…
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup
Mąka kokosowa jest naturalnym źródłem błonnika, w dodatku nie zawiera glutenu. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania deserów, może również być użyta jako posypka do lodów ,do sałatek, a także jako panierka. Można ją łączyć z kawą, kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem. Doskonale zastępuje zwykłą mąkę w takich potrawach jak np. naleśniki. Przepis na naleśniki…
Komosa Ryżowa Quinoa charakteryzuje się subtelnym smakiem z orzechową nutą
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw
Kozieradka zawiera kompleks flawonoidów, substancje śluzowe (galaktomannany), szereg witamin (A, C, B6) i związków mineralnych (wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor, cynk). Jest bogata w węglowodany, białka i tłuszcze. Ziarno kozieradki ma gorzkawy posmak, podobny do lubczyku i palonego cukru. Zastosowanie: Kozieradka to przyprawa, która jest bardzo popularna szczególnie w kuchni indyjskiej. W Europie stosowana jest głównie…
Kozieradka zawiera kompleks flawonoidów, substancje śluzowe (galaktomannany), szereg witamin (A, C, B6) i związków mineralnych (wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor, cynk). Jest bogata w węglowodany, białka i tłuszcze. Ziarno kozieradki ma gorzkawy posmak, podobny do lubczyku i palonego cukru. Zastosowanie: Kozieradka to przyprawa, która jest bardzo popularna szczególnie w kuchni indyjskiej. W Europie stosowana jest głównie…
No products in the cart.